» Tovább


» Tovább


» Tovább


» Tovább

Belépés

»
x

Katolikus baba-mama klub Fóton


Sebők Sándor Atya által több évtizede indított babaklubunk jelenleg is aktív életet élt. Az ide járó anyukák rendszerint egy vagy több kisgyermekkel vannak otthon, és úgy gondolják, hogy a közösségi élet nemcsak a babáknak, de anyukájuknak is nagyon jó élményeket nyújthat.

Minden szerdán fél tízkor szoktunk találkozni a közösségi házban.

A teremben körbe ülnek az anyukák, (időnként apukák is eljönnek), a gyermekek pedig a földre terített szőnyegen rengeteg játék közül válogathatnak, együtt tevékenykedhetnek. A közös beszélgetés az Atya által hozott lelki témákról, vagy a gyermeknevelés és a házasság napi problémáiról szól. Hétről hétre hangszeres zenével és gyermekdalokkal készülünk, ezzel tesszük érdekesebbé a gyermekeknek az együtt töltött időt.

Együtt szoktuk követni az egyházi év eseményeit, a misén elhangzott fontosabb gondolatokat, de nagyon sokszor tapasztaltabb anyukák ötleteikkel segítik a fiatalabbakat, rendszerint igen jó hangulatú beszélgetés alakul ki az adott témában.

Az anyukákat minden érdekli ami a kicsikről szól, ezért gyakran hívunk előadókat. Ezek a gyermekekkel foglalkozó szakemberek nagyon sok mindenben tudják segíteni az otthon levő anyukákat, nem csak a mindennapokban betartandó ötletekkel, hanem azzal a tudással, amivel rendelkeznek.

A közösség ereje azonban nem csak ezekben a dolgokban mutatkozik meg. A csoport szívesen vesz részt másfajta programokon is. Szép időben együtt játszunk a közösségi ház udvaron, együtt ugrálnak, szaladgálnak kacagnak a kicsik. Tavasszal szervezünk kirándulásokat, ezek szintén nagy élményt nyújtanak a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt, nyári szünetben pedig kiegészül a kicsik csapat az óvodás és iskolás testvérekkel is. Az így összeszokott közösségben az anyukák nagyon összetartóak lesznek, szívesen segítenek egymásnak, ha valaki lebetegszik, lelki problémái vannak, vagy éppen szülés után nehezen mozog. Klubunkban gyakran visznek még ma is komatálat az éppen most szült anyukáknak. Mivel az apróságok megszokják egymás társaságát a klubban, ezért könnyebben barátkoznak, gyorsabban oldódnak idegen helyen, és sokan egy csoportba is mennek tovább a katolikus óvodába, ami szintén segíti a kicsik beilleszkedését. Az óvodai életre sokkal érettebbek, mint azok a gyerekek, akik csak a saját testvéreikkel játszanak együtt, mivel korán megtapasztalják ezt a fajta közösségi életet.

Szeretettel várjuk ezután is a közösségünkhöz tartozó valamennyi anyukát, apukát és gyermekeiket a klubunkba!


Kunné Nerpel Krisztina

Cím: 2151, Fót, Vörösmarty utca 2.

Sebők Sándor:

+36(20)222-26-87

+36(30)422-76-15

Plébánia:

+36(27)358-083

E-mail: fotromkat@invitel.hu

Szentmisék rendje

Szeptember 1-től május 31-ig

Hétfő - csütörtök:   7:00
Péntek: 17:30
Elsőpéntek:   7:00-kor is
Szombat:   7:00
18:00 Kisalagon
Vasárnap: 10:00
18:00

A Gitáros énekkar minden hónap első vasárnapján este szolgál.

Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00 - 11:30-ig
Kedd:14:30 - 17:00-ig
Szerda:  9:00 - 11:30-ig
Csütörtök:nincs irodai szolgálat
Péntek:14:30 - 17:00-ig
Beteghez bármikor megyünk!

Idegenvezetés:

»Lásd részletesen a "Templomról/Látogatási információ" menü alatt

Pellegrinus Vallásturisztikai Iroda

Megújultak a szentély képei

Támogatta a Nemzeti Kultúrális Alap

Kérjük, segítsen adományával!
Sz.sz: 11704007-20027320
Adószám: 19827786-1-13

Fóti Római Katolikus Egyházközség hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva © 2012-2019.