» Tovább


» Tovább


» Tovább


» Tovább

Belépés

»
x

Szentségimádás missziós gyerekekkel Fóton

A fóti missziós gyerekek és szüleik Keserű Márti hívására 2019. január 20-án szentségimádáson vettek részt a Közösségi Házban. A nemrég avatott, illetve avatás előtt álló gyerekek közül voltak, akik ekkor vettek részt először szentségimádáson, melyet Gyüre Józsi bácsi vezetett. Elmondta, hogy az Oltáriszentséget a díszes monstranciában őrizzük és a szentmise keretében a miséző pap szavaira átváltoztatott ostya színe alatt valóban Jézus van köztünk.

A gyerekek csillogó és tágra nyílt szemekkel, megilletődve nézték a kihelyezett Oltáriszentséget. Ez a gyermeki csodálkozás többet jelentett bármely hangosan kimondott imádságnál.

Keserű Márti imájában hálát adott a misszióért, és kérte az Úr segítségét – így ismeretlenül is – az árva, beteg és szegény gyermekekért.

Józsi bácsi bíztatta a gyerekeket, hogy imádkozzanak bátran Jézushoz, hogy adjanak hálát szüleikért, testvéreikért. Megköszönhetik Jézusnak a matek ötöst; hogy annál a dolgozatnál is ott volt velük az Úr. Mindennapi örömeiket és kéréseiket bátran mondják el Jézusnak és a csendben figyeljenek rá, ahogy Jézus válaszol: „Szeretlek Téged!”

A szentségimádás során Borka Zsolt és gitáros zenekara szolgált. A gyerekek és mi
felnőttek is lelkesen kapcsolódtunk be az ismert gitáros énekekbe és együtt
dicsőítettük az Urat.

Mészárosné Papp Viktória

Szentségimádás dicsőítők

 


 


Meghitt családi szentségimádáson vehettünk részt "szent gyermekeinkkel".
Különleges alkalom volt ez, több okból is. Néhány kisgyermeknek ez volt az első szentségimádása, néhány szülőnek ez volt az első alkalom, amelyen gyerekével együtt vehetett részt és voltak olyanok is, akik még sosem imádták az Urat ilyen sok kisgyerek társaságában.


Az újoncoknak Józsi bácsi magyarázta el kedvesen és érthetően, hogy mi is valójában a szentségimádás, majd aranyos kis imákkal vezette az alkalmat. Így azok is be tudtak kapcsolódni az imába, akiknek ötletük sem volt, hogy mit lehetne mondani a személyesen jelenlévő Mindenhatónak. Imáinkat a Fóti Gitáros Énekkar tette még csodásabbá, együtt énekeltük a jól ismert dalokat, kicsik és nagyok - három generáció. Csodás volt!

Az imádás néma hangját gyakran váltotta fel vidám gyermeki kacaj, gügyögés... az öröm hangjai. A jelenlévők reakciója ezekre a neszekre nem szigorú sissegtelés és szúrós pillantás volt, hanem mosoly, őszinte mosoly. Gyermekeink a szentségimádásra magukkal hozták jó kedvüket, amely átragadt a többiekre is. Úgy éreztem, hogy Jézus is együtt nevetgél velünk és mintha azt súgta volna nekünk csendesen: "Köszönöm, hogy engedtétek hozzám jönni a gyerekeket!"- :)

Egy anyuka

Szentségimádás csoprtkép Jézussal

Cím: 2151, Fót, Vörösmarty utca 2.

Sebők Sándor:

+36(20)222-26-87

+36(30)422-76-15

Plébánia:

+36(27)358-083

E-mail: fotromkat@invitel.hu

Szentmisék rendje

június 3-tól szeptember 1-ig

Hétfő - csütörtök:   7:00
Péntek: 18:30
Elsőpéntek:   7:00-kor is
Szombat:   7:00
Vasárnap: 10:00
19:00

Nyáron nincs Kisalagon szentmise

Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00 - 11:30-ig
Kedd:14:30 - 17:00-ig
Szerda:  9:00 - 11:30-ig
Csütörtök:nincs irodai szolgálat
Péntek:14:30 - 17:00-ig
Beteghez bármikor megyünk!

Idegenvezetés:

»Lásd részletesen a "Templomról/Látogatási információ" menü alatt

Pellegrinus Vallásturisztikai Iroda

Megújultak a szentély képei

Támogatta a Nemzeti Kultúrális Alap

Kérjük, segítsen adományával!
Sz.sz: 11704007-20027320
Adószám: 19827786-1-13

Fóti Római Katolikus Egyházközség hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva © 2012-2019.