» Tovább


» Tovább


» Tovább


» Tovább

Belépés

»
x

A Regnum Marianum közösség Fóton

 

Küldetésünk

Katolikusok vagyunk, ifjúságneveléssel foglalkozunk, több mint 100 éve. Célunk, hogy a ránk bízott gyerekek kiegyensúlyozott, egészséges, elkötelezett és boldog katolikus felnőttekké váljanak: legyen bátorságuk életükben Isten akaratának fürkészésére és készek legyenek igent is mondani rá.

Tevékenységünket Fóton és környékén végezzük. Kisközösségekkel dolgozunk: a hozzánk járó gyerekek együtt nőnek fel a 8-14 fős csapatokban lelkes és képzett, 18-30 éves vezetőink iránymutatásával, akik szolgálatukat önkéntes alapon végzik. Vezérelvünk: a kegyelem a természetre épül (gratia supponit naturam) – nevelői munkánk az egész emberre irányul. Nevelésünkben fontos szerepet kap a természetjárás, a közösségi játékok és az imádság. A heti találkozókon túl minden nyáron egyhetes nomád tábort is szervezünk, mely szintén fontos eleme munkánknak. Akik hozzánk járnak, általában nem csak egy-két évig teszik ezt, hanem életük fontos részévé válik a Regnum, hosszabb távon is számítanak ránk, mi pedig rájuk. Jelenleg több mint 50 gyerek és fiatal tartozik közénk, fontosnak tartjuk és őrizzük a személyesség értékét.

Történelmünk

A Fóti Regnum Marianum múltja a ’90-es évek elejére nyúlik vissza, amikor Sebők Sándor atya vezényletével elindultak a hittanos gyerekek táboroztatásai nomád körülmények között. A tábori élmények „továbbélése” fakasztotta ki azt a vágyat, hogy a találkozásokat ne csak évente, hanem heti rendszerességgel folytassuk. Így indult el első csoportunk 1989-ben Wangler Ottó és Sabjanics Kati vezetésével.

Jelenleg is néhány évente indul egy-egy újabb közösség a plébániához többé-kevésbé szorosan kapcsolódó családok gyermekei számára. Legújabb népünk – immáron tizenharmadik a sorban – 2018-ban alakult meg.

 

Regnum csoport

 

A közösségünkbe tartozó gyermekek túlnyomó többsége tartozik a plébániához: többen járnak ide Dunakesziről, Őrbottyánról, Veresegyházról, Csomádról és Mogyoródról is. Időről időre részt veszünk közös plébániai eseményen, legyen az egy nagyböjti keresztút vagy a katolikus óvoda javára rendezett bálon való büfés szolgálat.

Közös programjaink

Közös programjaink is vannak: ősszel közös játékkal szoktuk indítani az évet, nagymarosi ifjúsági találkozókra is együtt járunk. Tavasszal közös kirándulásra szoktunk menni mindannyian. A közösségben vezető fiatalok ezen kívül több alkalommal találkoznak évközben helyi gyűléseken.

Létszámunk bár gyér, de stabilan 40-50 fő körül mozog, jelenleg 50 tagot számlálunk (40 gyermek és kb. 10 felnőtt). Nagyjából az érettségi környékén a vezetők fokozatosan átadják a csapatok irányítását a közösség tagjai számára. Ezen csapatok élete általában átalakul, mivel sokan Budapestre költöznek az egyetemi évekre.

A csapatok általában alsó tagozatos korukban, tehát az 1. osztályt elkezdvén indulnak. A gyerekek között a korkülönbség pár éven belül mozog, ezáltal is megkönnyíti a nevelési célok elérését. Újabban már az óvodás korosztályt is igyekszünk megszólítani, itt egy szülő szárnyai alatt gyűlnek össze két hetente a csemeték. A jelenleg „élő” fóti csapatok időrendi sorrendben: Mamókusok, Alpakák, Pompás Fényseregélyek, Kapibarák és Márványos Zsibbasztó Ráják.

Cím: 2151, Fót, Vörösmarty utca 2.

Sebők Sándor:

+36(20)222-26-87

+36(30)422-76-15

Plébánia:

+36(27)358-083

E-mail: fotromkat@invitel.hu

Szentmisék rendje

június 3-tól szeptember 1-ig

Hétfő - csütörtök:   7:00
Péntek: 18:30
Elsőpéntek:   7:00-kor is
Szombat:   7:00
Vasárnap: 10:00
19:00

Nyáron nincs Kisalagon szentmise

Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00 - 11:30-ig
Kedd:14:30 - 17:00-ig
Szerda:  9:00 - 11:30-ig
Csütörtök:nincs irodai szolgálat
Péntek:14:30 - 17:00-ig
Beteghez bármikor megyünk!

Idegenvezetés:

»Lásd részletesen a "Templomról/Látogatási információ" menü alatt

Pellegrinus Vallásturisztikai Iroda

Megújultak a szentély képei

Támogatta a Nemzeti Kultúrális Alap

Kérjük, segítsen adományával!
Sz.sz: 11704007-20027320
Adószám: 19827786-1-13

Fóti Római Katolikus Egyházközség hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva © 2012-2019.