» Tovább


» Tovább


» Tovább


» Tovább

Belépés

»
x

Szent Gyermekség Műve

A fóti missziós gyerekek bemutatkozása

2009. Pünkösdjén 34 gyermek Rómába utazott, hogy részt vegyen az Európai Missziós Gyermektársaságok találkozóján. Sebastian atya ott avatott bennünket szentgyermekség tagokká. Fótról hatan mentünk. Óriási élmény volt találkozni a Pápával.

Szeptemberben sok társunknak beszéltünk a misszióról, így 21-en csatlakoztak hozzánk.

Minden hónap első péntekén találkozunk a plébánia közösségi termében. Ezeken a találkozókon különböző missziós témákról, az aktuális missziós feladatokról beszélgetünk, és a legközelebbi eseményekre készülünk fel. Énekelünk, játszunk, imádkozunk. Elmondjuk a Szent Gyermekség Hitvallását és egy tizedet a Missziós Rózsafüzérből, végül elénekeljük a Himnuszunkat.

 Időközben még többen jöttek hozzánk, így most már 40-en vagyunk. A foglakozások két csoportban folytak a szentmise előtt az alsósok, szentmise után a felsősök jöttek össze Márti nénivel.

Ez év szeptemberétől Emese néni is csatlakozott hozzánk. Most Ő foglalkozik az alsósokkal, Márti néni a felsősökkel.

Tavaly, a legelső missziósok már elvégezték az általános iskolát, de nem hagyták el a missziót, hanem megalakították a Fóti Ifjúsági Missziós Csoportot. Nekik már más, komolyabb, feladataik vannak, de az alap ugyanaz: imákkal és áldozatvállalásokkal segítik a missziót, az evangelizációt. A fóti Ifjúsági csoportot  Zsolt vezeti.

Mit csinálunk hétköznapjainkban? Minden nap egy Miatyánkot imádkozunk az árva gyermekekért, egy Üdvözlégy Máriát az éhezőkért és egy Dicsőséget a betegekért.

Kis áldozatunk pedig az, hogy havonta legalább egyszer lemondunk valami finomságról, például egy Túró Rudiról, csokiról, süteményről, és ennek az árát a legközelebbi találkozón odaadjuk Márti néninek, aki elküldi Sebastian atyának.

További adományokat gyűjtünk úgy, hogy egy-egy alkalommal azért jövünk össze, hogy ajándéktárgyakat készítsünk, amiket azután Adventben árusítunk a karácsonyi vásáron. Ilyenkor szoktuk a missziós naptárt is árulni, amivel a következő évi projektet segítjük.

Októberben, a missziós vasárnap előtti hétvégén a Világmisszió ünnepét a Szent Imre templomban szoktuk ünnepelni. Két évvel ezelőtt a fóti csoport mutatta be a Szent Gyermekség Műve alapítójának, Forbin Janson püspök atyának az életéről szóló színdarabot.

2010-ben az észak-magyarországi nagy árvíz idején, egy mikrobusznyi élelmiszert gyűjtöttünk össze és vittük Edelénybe és Boldvára, ahol kiosztottuk ezeket a plébániák károsultjai között.

Figyelünk azokra is, akik betegek, idősek. Karácsony előtt az Idősek Otthonában műsort adtunk, és beszélgettünk az idős nénikkel, bácsikkal. Nagy élmény volt nekik is és nekünk is.

Nyáron minden évben megyünk a táborba, ahol a szórakozás mellett áttekintjük az elmúlt év eseményeit és felkészülünk a következő év feladataira. Már nagyon várjuk az idei Bakonyjákói tábort.

 

Együtt teljesítjük Jézustól kapott feladatunkat: Mindenki misszionárius!

Cím: 2151, Fót, Vörösmarty utca 2.

Sebők Sándor:

+36(20)222-26-87

+36(30)422-76-15

Plébánia:

+36(27)358-083

E-mail: fotromkat@invitel.hu

Szentmisék rendje

Szeptember 1-től május 31-ig

Hétfő - csütörtök:   7:00
Péntek: 17:30
Elsőpéntek:   7:00-kor is
Szombat:   7:00
18:00 Kisalagon
Vasárnap: 10:00
18:00

A Gitáros énekkar minden hónap első vasárnapján este szolgál.

Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00 - 11:30-ig
Kedd:14:30 - 17:00-ig
Szerda:  9:00 - 11:30-ig
Csütörtök:nincs irodai szolgálat
Péntek:14:30 - 17:00-ig
Beteghez bármikor megyünk!

Idegenvezetés:

»Lásd részletesen a "Templomról/Látogatási információ" menü alatt

Pellegrinus Vallásturisztikai Iroda

Megújultak a szentély képei

Támogatta a Nemzeti Kultúrális Alap

Kérjük, segítsen adományával!
Sz.sz: 11704007-20027320
Adószám: 19827786-1-13

Fóti Római Katolikus Egyházközség hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva © 2012-2019.